Kommunikation på lätt språk och tillgänglighet

Lätt språk och tillgänglig kommunikation är mycket betydelsefulla. I Finland finns det mera än 1,2 miljoner människor som har nytta av tillgänglig kommunikation. Ända upp emot 800 000 människor har nytta av lätt språk.

I många organisationer finns det flera personer som producerar innehåll för olika kommunikationskanaler. Ju bättre varje kommunikatör behärskar lätt språk och tillgänglig kommunikation, desto bättre kommunikation kan du få.

Vi kan erbjuda professionellt genomförda utbildningar i att skriva lättläst språk och bearbeta text till lättläst språk samt i tillgänglighet. Utbildningarna kan genomföras antingen helt på distans via Teams, som närundervisning eller som en kombination av båda. Våra utbildare är erfarna proffs inom områdena tillgänglig kommunikation och lätt språk.

Nedtill presenterar vi våra populäraste utbildningar

Erövra grunderna för lätt språk: skolningen ger goda basfärdigheter i att producera lätt språk.

Produktion av lätt språk: skolningen fördjupar skickligheten i att producera lätt språk.

Kommunikation på lätt språk och anvisningar: skolningen ger tips om hur du kan producera klara anvisningar genom att utnyttja det visuella och bildstöd.

Muntlig kommunikation på lätt språk: i skolningen får du lära dig de centrala grunderna i muntlig kommunikation på lätt språk.