Harjoittelijana Evantialla

Pääsin harjoitteluun kolmeksi viikoksi Evantialle tänä syksynä 2022. Olin hakenut harjoittelua keväällä hakulomakkeen kautta ja kesän alussa sainkin viestiä Evantian palvelupäälliköltä, että minulle voitaisiin tarjota harjoittelupaikkaa Helsingistä ja Joensuusta. Sovimme, että olen harjoittelussa kaksi viikkoa Helsingissä ja yhden viikon Joensuussa. Olin todella iloinen harjoitteluun pääsystä, ja odotin innolla tulkkeihin tutustumista ja heidän mukaansa pääsemistä.

Harjoitteluohjaajinani olivat Helsingissä Jemina Valkama, Taina Sänkiniemi sekä Johanna Kurttila ja Joensuussa Elina Keskinen. Valitettavasti Joensuun harjoitteluni kuitenkin peruuntui, sillä sairastuin kyseisen viikon alussa. Tämä jäi toki harmittamaan, ja olisi ollut todella mielenkiintoista päästä tutustumaan eri alueella toteutettavaan tulkkaukseen, mikä olikin yksi harjoitteluni tavoitteista. On kuitenkin mahtavaa, että Evantia tarjosi minulle mahdollisuutta päästä kahteen eri paikkakuntaan harjoitteluun!

Helsingissä harjoitteluni sujui hienosti, ohjaajani olivat todella mukavia ja tulimme heti hyvin juttuun. (Loppujen lopuksi olin pääosin Jemina Valkaman sekä Taina Sänkiniemen kanssa toimeksiannoilla.) Heidän työskentelyään oli mahtavaa seurata, ja opin heiltä hyviä tulkkausratkaisuja, kuinka tulkata erilaisissa rekistereissä, tulkin roolista ja vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa. Olimme myös perustaneet ohjaajieni kanssa WhatsApp-ryhmän, jotta on helpompi sopia, kenen mukana menen minäkin päivänä. Pääsin myös tutustumaan Evantian toimistolle heti ensimmäisenä harjoittelupäivänä ja näkemään esimerkiksi etätulkkaukseen tarkoitettuja tiloja.

Muutamalla toimeksiannolla pääsin myös itse tulkkaamaan, mikä oli todella hienoa ja sain harjoitella tulkkausta autenttisissa ympäristöissä. Pääsin harjoittelemaan mm. paritulkkausta, tulkin roolia ja viittomakielelle päin tulkkaamista. Pystyin myös harjoittelemaan toimeksiannolle valmistautumista etukäteismateriaalien avulla. Oli kuitenkin hyvä, että ohjaajani olivat vieressä tukemassa ja antamassa minulle viittomia, joita en tiennyt. Lisäksi oli mahtavaa, kun asiakkaat kannustivat minua tulkkaamaan rohkeasti.

Harjoitteluni lopuksi pidimme vielä ohjaajieni kanssa loppukeskustelun, jossa kävimme läpi kulunutta harjoittelua. Sain ohjaajiltani rakentavaa ja hyvää palautetta tulkkaustaidoistani, mikä oli hienoa, jotta voin kehittyä tulevana tulkkina.

Harjoittelukokemukseni oli siis todella onnistunut ja voin lämpimästi suositella Evantiaa harjoittelupaikkana muille tulkkiopiskelijoille!

Kirjoittaja:

tulkkiopiskelija Julia Engman

Tillbaka till nyhetslistan